Amsterdam Faya Allstars

Read in english

De smeltkroes: ska, jazz, latin en reggae met een snufje surf en rock toe, is de unieke sound van de Amsterdam Faya Allstars. De band betsst sinds 2012 maar hun opzwepende “Jamaican jazz to the max” is nu al een groot succes in binnen- en buitenland. Na de lancering van hun eerste EP in 2012 tourden de Allstars door Duitsland, België, Frankrijk en Nederland, waar ze onder meer op Lowlands, Jazz in Duketown en Zwarte Cross gestaan hebben, en bij diverse festivals als publieksfavoriet zijn uitgeroepen. Ook bij zalen als Tivoli in Utrecht, Paradiso (4X) en de Melkweg in Amsterdam ging het dak eraf. In 2014 kwam het eerste full-album uit:"All Minoritys are the Majority" en daarmee ging de band de hele wereld over tot zelfs Japan en Zuid-Korea. In de verenigde staten haalde de cd zelfs een echte Akademia Award binnen voor het beste World Beat Album 2015 wereldwijdt en daarmee was de naam voor eeuwig vastgelegd in de beroemde lijsten van Hollywood/Los Angelos/USA !

2017 beloofd een vol programma te worden: De Nederlandse Antillen, Mexico-City Mexico, Bogota Columbia, Santiago Chili, Buenos Aires Argentinia en de rest van Argentinie, Brazilie en de band gaat weer terug naar in ieder geval Japan en Zuid-Korea en er is interesse vanuit Nepal, Vietnam, Indonesie en Maleisie en dan vooral op Jazz en World-muziek-achtige festivals.

In Japan zal de band oa spelen op Fuji-Rock waar op het hoofdpodium zal delen met Goldplay! (2 miljoen pubiiek en veel Tv-Stations...)      

Ondertussen gaat er nog een nieuwe EP uitkomen met een proffesionele Videoclip genaamd: "Skatuno" in de herfst van 2017

Oprichter en bandleider Remco Faya Korporaal aka Mr Faya (Altsax en Zang) is zelf een absolute allstar met zo'n 35 jaar ervaring in de internationale muziekscene. Hij heeft onder meer met legendarische bands gespeeld als The Toasters, The Skatalites, Mr. Review en met grootheden als Desmond Dekker, Rico Rodriques, Ziggy Marley, Osdorp Posse, Che Sudaka, Black Uhuru, Mutabaruka en vele, vele anderen.

In 2011 werd het tijd voor een eigen band met een nieuwe sound. Omdat hij wilde breken met de bekende waarden in de ska-reggae ging hij bewust op zoek naar ervaren muzikanten met een totaal verschillende achtergrond  

Een geslaagde zoektocht, want de muzikale en culturele tegenstellingen tussen de bandleden konden niet groter zijn dan in de huidige bezetting. De band bestaat uit gedreven musici uit alle windstreken. Met een Surinaamse bassist, een Indo-blazerssectie, een Antilliaanse drummer, een gitarist uit Uruguay en een Armeense concertpianist vormen de Allstars een afspiegeling van kleurrijk Amsterdam, thuisbasis van de band. Een echte smeltkroes dus, die een spannende muzikale kruisbestuiving mogelijk maakt.

lineup

amsterdam faya allstars on facebook Instagram

Mylinks_profile_page


amsterdam faya allstars electronic press kit